Speaking Minds – Adviezen

Bij Speaking Minds is het belangrijk dat jongeren een STEM krijgen in het gemeentelijk armoede- en schuldenbeleid. Daarom werken wij nauw samen met gemeenten en veelal ROC scholen. Utrecht was de eerste gemeente met wie wij een pilot draaide, daarna volgden 16 andere gemeenten. Ook heeft een groep jongeren advies uitgebracht aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van adviezen die jongeren gegeven hebben aan diverse gemeenten. Bent u geïnteresseerd naar specifieke adviezen van deelnemende gemeenten? Neem dan contact op met [email protected]Houd er rekening mee bij het bekijken van onderstaande adviezen dat gemeenten een op maat gemaakt advies krijgen en deze niet altijd één op één overgenomen kunnen worden. Daarnaast worden de adviezen door jongeren mondeling toegelicht en zijn zij vaak nog betrokken bij de concrete uitvoering hiervan.

Gemeenten met wie wij een Speaking Minds traject hebben uitgevoerd zijn: Rotterdam, Utrecht, Lingewaard, Kerkrade, Heerlen, Maastricht, Venlo, Kampen, de Kempengemeenten, Almelo, Roermond, BUCH-gemeenten, Aalsmeer, Amstelveen, Culemborg (vmbo), Hollands Kroon (vmbo) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.