Gracia en Loeke hebben beiden meegedaan aan Speaking Minds in Maastricht. Een groep jongeren van het ROC Leeuwenborgh heeft zich samen met de gemeente Maastricht 10 weken lang verdiept in armoede onder jongeren. Voor de slotbijeenkomst, waarin zij hun adviezen gingen presenteren aan de gemeente Maastricht, hebben zij gedichtjes geschreven over armoede en onderstaande tekening gemaakt. 

De gedichten zijn geschreven door Gracia en de tekening is gemaakt door Loeke.

Gedicht 1:

Een keus die ik niet gemaakt heb, in een situatie waar ik niet om gevraagd heb.

Beschaamd om te praten, over de situatie waarin ik me verkeer.

Maar de gaten in mijn kleding laten blijken.. ik kan dit niet alleen meer. HELP

Gedicht 2: 

Geen warme maaltijd en soms geen warme kleding, zwerven op straat van verveling.

Ik heb geen kracht om te vragen naar hulp.. want ik weet niet wie bereid is om me die te bieden

Met jou woord kom ik al een stuk vooruit. Help me.. want zelf kom ik er niet meer uit, ik voel me kwetsbaar en hulpeloos.. kansloos.

Gedicht 3: 

Speak Your Mind, want dat is wat een ander voorruit brengt.

Wat voor jou klein is, is voor een ander zijn laatste cent.