Project omschrijving

Beste relatie,

Wij voeren elke dag met ontzettend veel plezier ons project uit om ervoor te zorgen dat kwetsbare en moeilijk bereikbare jongeren continu betrokken worden bij de vormgeving van beleid dat voor hun belangrijk is. Dit doen we samen met scholen en gemeenten door heel Nederland.  De scholen zijn dicht en Nederland is stil komen te liggen, dus ook het project Speaking Minds heeft maatregelen moeten nemen rondom de uitbraak van het Coronavirus.

In heel Nederland zijn wij genoodzaakt tot tenminste 6 april te stoppen met de uitvoering van onze gemeentelijke Speaking Minds trajecten voor kwetsbare en moeilijk bereikbare jongeren in Nederland. Wij volgen hiermee de instructies van de regering en het RIVM.

Wij blijven onze werkzaamheden op afstand uitvoeren om ook in deze tijd te zorgen dat kwetsbare en moeilijk bereikbare jongeren niet vergeten worden. Het is belangrijk om te blijven nadenken hoe de regelingen van invloed zijn op deze doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan de jongeren die via horecabaantjes hun ouders financieel ondersteunen en nu niet aan het werk kunnen. Daarom blijven we via deze website telefonisch en via de mail bereikbaar.

Wij zijn druk bezig om na te denken over manieren waardoor je ook in deze tijd nog kwetsbare en moeilijk bereikbare jongeren kunt bereiken en ontvangen graag goede voorbeelden die we met andere gemeenten kunnen delen.

Hieronder een aantal mooie initiatieven die jullie in kunnen zetten en kunnen verspreiden:

  • Zowel de burgemeester van Rotterdam als de burgemeester van Groningen hebben een speciale brief aan de kinderen en jongeren van hun gemeente geschreven over het Corona virus. Zo schreef burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in een brief dat kinderen goed op moeten letten en dat ze kaartjes moeten sturen naar familieleden die ze nu niet kunnen bezoeken. Lees meer.

 

  • NPO Zapp een breed scala aan educatieve programma’s. Nieuw is de liveshow Zapplive Extra die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Vanaf vandaag wordt deze liveshow elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur uitgezonden op NPO Zapp en NPO Start. Lees meer.

 

  • De zorgen rondom het coronavirus leven niet alleen onder volwassenen, ook kinderen en jongeren zitten met tal van vragen. Daarom heeft het NOS Jeugdjournaal premier Rutte vanavond 18 maart uitgenodigd in hun studio om ook kinderen en jongeren te voorzien van informatie over het virus. Daarom roepen ze alle kinderen op om hun vragen aan premier Rutte te stellen. Lees meer.

Stay Save!

Het team van Speaking Minds