ALL-IN

Wat is ALL-IN?

ALL-IN is een pilot die het gesprek op gang tussen jongeren en professionals binnen de lokale armoede- en schuldenaanpak. Het ALL-IN traject geeft inzicht in het huidige ondersteuningsaanbod voor financieel kwetsbare jongeren: is dit aanbod passend en toegankelijk? Tijdens een sessie ontdekken professionals en jongeren samen hoe ze de ondersteuning beter laten aansluiten op wat jongeren nodig hebben. 

ALL-IN is samen met jongeren ontwikkeld door Save the Children, Defence for Children en Stimulansz. 

Waarom ALL-IN?

ALL-IN is er voor een beleidsmaker die vraag en aanbod van de armoede- en schulden ondersteuning binnen de gemeente in kaart wil brengen. Voor een uitvoerende professional die zijn ondersteuning beter wil laten aansluiten op jongeren. Voor een (burgerschaps) docent die studenten wil opleiden zodat zij kritisch kunnen meedenken over burgerschap en maatschappij. En voor een jongere die wil meedenken over wat financiëel kwetsbare jongeren nodig hebben

Tijdens het ALL-IN traject leren zowel de beleidsmedewerkers, de professionals als de jongeren meer over participatie. Aan de hand van een kinderrechten training, die wordt gegeven door coalitie partner Defence for Children, krijgen beleidsmedewerkers en professionals handvatten mee hoe zij jongeren ook na het ALL-IN traject duurzaam kunnen betrekken bij beslissingen en beleid dat jongeren aangaat.  

Hoe ziet een traject eruit? 

Afbeelding invoegen

Interesse en meer informatie 

Heeft u interesse in het volgen van deze pilot? Stuur dan een e-mail naar [email protected]  

Vanaf september 2021 zijn een aantal gemeente, onder begeleiding van het ALL-In team, aan de slag gegaan met de pilot van ALL-IN. Deze uitkomsten komen in een handreiking die binnenkort gratis is te downloaden via deze website. Hierin staan handvatten om het All-IN traject zelf uit te voeren en daarmee een brug te slaan tussen lokale jongeren en professionals van uitvoeringsorganisaties.  

TESTIMONIALS

Het begin is er, nu moeten we doorpakken. Niet alleen als gemeente, maar met elkaar. Dit is een mooie start om jongeren en de gemeente dichter bij elkaar te brengen en samen na te denken over armoedebeleid.

Javier Cornelissen, Wethouder gemeente Almelo
Jongeren nemen je werk uit handen, zijn betrokken en enthousiast, ze weten waar ze over praten en creëren draagvlak. Onder de streep levert het je dus als gemeente heel veel op.

Mandy Leeuwis, Beleidsadviseur armoede-aanpak, gemeente Utrecht

Als organisatie of beleidsmedewerker interesse in ALL-IN?

Stuur dan een e-mail naar [email protected]