Kom naar onze bijeenkomst over jongerenparticipatie in lokaal beleid op 23 mei: “beyond the usual suspects”

Steeds meer gemeentes, provincies en andere overheden betrekken jongeren bij beleid. Deze initiatieven bereiken vaak theoretisch opgeleide jongeren. Mooi, maar praktisch opgeleide jongeren verdienen ook inspraak en kunnen vaak nog concreter meedenken in de uitvoering. Vele bestuurders ervaarden dit al: onder begeleiding van Speaking Minds zijn zij inmiddels al geadviseerd door bijna 1900 praktisch opgeleide jongeren. Het is tijd om deze ervaringen en adviezen met elkaar te delen en ook andere beleidsmakers te vertellen dat jongerenparticipatie verder gaat dan the usual suspects.

Dat doen we tijdens ons evenement op donderdag 23 mei 2024 in de Boothkerk in Utrecht. Met jullie input hebben we een mooi programma gemaakt. Kom ook! Koop je kaartje hier.

13:30 Inloop
14:00 Opening met de ervaringen en lessen van Speaking Minds
14:15 Deelsessie ronde 1. Keuze uit:
– Hogeschool InHolland Amsterdam vertelt over hun onderzoek naar participatie van jongeren in Amsterdam
– Paneldiscussie: voorwaarden voor waardevolle participatie met praktisch opgeleide jongeren. Met panelleden van o.a. het Democracy Reloading, NJR en Save the Children.
15:10 Pauze
15:25 Deelsessie ronde 2. Keuze uit:
– Waardevolle jongerenparticipatie door Marjolein Weidema & Willemijn de Koning van Save the Children. Let op: gemeentes die recent Speaking Minds-trajecten uit hebben gevoerd, hebben deze workshop al gevolgd.
– Hoe maak je jouw gemeente kindvriendelijk? Unicef bekijkt dit voor jouw gemeente aan de hand van hun checklist.
– Met praktisch opgeleide jongeren brainstormen over sociale ongelijkheid of veiligheid in jouw gemeente/provincie. Let op: hier is plek voor max. 6 beleidsmedewerkers voor deelname. In verband met de veiligheid van de jongeren vragen wij hen om zich van te voren te melden via [email protected].
16:20 Plenair: recap workshops
16:30 Panel met jongeren: hoe krijgen bestuurders/politici praktisch opgeleide jongeren meer betrokken? Met jongeren uit Young Local Collective van NJR, jongerenraad JONG053 uit Enschede en een Save the Children-jongerenambassadeur.
17:20 Afsluiting + borrel.

Je kunt je keuze maken bij de start van het evenement. Een uitzondering is als je deel wilt nemen aan de brainstorm met de jongeren over een specifieke beleidsvraag. In verband met de veiligheid van de jongeren willen we je dan vragen om minstens twee weken voor het evenement te mailen naar [email protected].

De locatie is grotendeels rolstoeltoegankelijk. Ben je anders valide en heb je vragen over de toegankelijkheid of andere behoeftes? Mail ons op [email protected].

Een deelnemer van MBO-talent zal de dag presenteren.

Koop nu een kaartje