Yes! Speaking Minds wint Innovatie Award!

Vorige week riepen we in onze vlog op om te stemmen op de nominatie van Speaking Minds voor de Missing Chapter Foundation Awards. We hebben gewonnen!! 

Op woensdag 5 juni werd tijdens Conferentie 2100 in Museon bekend gemaakt dat wij de winnaar zijn van de Missing Chapter Award in de categorie Innovatie voor de meest vernieuwende samenwerking! De jury complimenteerde Speaking Minds voor onze ‘kracht om verschillende partijen die normaal gesproken niet met elkaar in contact komen, met elkaar samen te laten werken.’

Marjolein Weidema, senior projectmedewerker van Save the Children, gaf de Award aan de jongerenambassadeurs die bij de uitreiking waren.

“Onze ambassadeurs zijn hét bewijs dat alle jongeren in Nederland mee willen praten over dingen die zij leuk vinden. Laten we hierbij de belofte doen met elkaar om jongeren net zo te behandelen zoals wij zelf behandeld willen worden. Dat begint met respect, eerlijkheid, openheid en veiligheid. Creëer een veilige situatie waarin iedereen mee kan praten.”

Dat is wat we bij Speaking Minds belangrijk vinden! Daarom brengen wij jongeren en gemeenteleden bij elkaar en laten we ze 10 weken lang praten en nadenken over een maatschappelijk onderwerp. Vaak gaat het om het verbeteren van armoedebeleid. Jongeren die hier zelf ervaring mee hebben zijn ambassadeur van Speaking Minds en proberen hun leeftijdsgenoten enthousiast te maken om over dit taboeonderwerp te praten. Meer dan 27 gemeentes hebben inmiddels meegedaan aan Speaking Minds.

Wij willen hierbij ook de gemeenten bedanken die met Speaking Minds de stem van jongeren hebben meegenomen in het armoede- en schuldenbeleid! En het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Met Speaking Minds aan de slag?
Wilt u ook in gesprek met jongeren en hen mee laten praten en denken in uw gemeente? Mail dan naar [email protected].