De impact van de tweede lockdown op jongeren

Na 10 maanden van coronacrisis wordt de impact op kinderen en jongeren steeds duidelijker. Zeker nu we in een tweede lockdown zitten, zijn de negatieve effecten groot. Met Speaking Minds merken we dit ook. Onze groep jongerenambassadeurs, zegt zich eenzamer te voelen en vinden het niet naar school kunnen gaan erg lastig.

Corona heeft onevenredig veel impact op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren, dat is inmiddels een feit. Gelukkig is hier steeds meer aandacht voor. Onder andere vanuit het VNG, zij roepen alle gemeentebestuurders op om met jongeren in gesprek te gaan.

De VNG-werkgroep onder voorzitterschap van Paul Depla doet sinds november 2020 regelmatig oproepen aan gemeenten om jongeren te betrekken bij oplossingen voor de sociale crisis die corona heeft veroorzaakt. Deze oproep past in de die reeks en roept gemeentebestuurders op in de week van 1-5 februari in gesprek te gaan met jongeren. Meer informatie is hier te vinden: https://vng.nl/nieuws/doe-mee-ga-in-gesprek-met-jongeren-over-coronatijd.

Met Speaking Minds blijven we kijken hoe we op een verantwoorde manier ons programma met jongeren in deze tijd kunnen blijven uitvoeren, offline en online. We blijven het belangrijk vinden dat gemeenten in gesprek gaan met jongeren en dat zij hun stem kunnen laten horen, juist nu!