Van vapen tot verveling: Goeree-Overflakkee bevraagt jongeren op gezondheid2024-01-16T17:04:16+01:00

ONS VERHAAL

Misschien herken je het wel. In jouw gemeente wordt een beslissing genomen waar jij eigenlijk niet blij mee bent. Het gaat over hulpverlening aan jongeren die het thuis moeilijk hebben. Over aanpassingen die juist die ene vriend van jou raken die een lichamelijke handicap heeft. Of over het budget voor jongeren die leven in armoede. Toch kun je er niet veel aan doen. Je bent weleens langs het stadhuis of het gemeentehuis gelopen, maar wat daar binnen gebeurt, dat weet je eigenlijk niet. En waarom zouden ze uitgerekend naar jou luisteren?

Bij Speaking Minds krijg je de kans om eens achter de schermen te kijken. Je leert hoe gemeenten te werk gaan en hoe beleid, wetten en regels tot stand komen. En, niet onbelangrijk, je mag je er zelf over meedenken en praten. Zo krijg je invloed op onderwerpen waar jij of anderen om jou heen mee te maken krijgen. Als jouw school meedoet worden jij en je klasgenoten een ‘Speaking Mind’.

TESTIMONIALS

Lees hier ervaringsverhalen van andere jongeren.

“We kregen wekelijks €50 om alle boodschappen te doen met z’n drieën. Je vindt je weg erin, maar als je nog maar €1 hebt, dan moet je bewust kiezen waar je die euro aan uitgeeft. Haal je dan brood of iets anders? Door Speaking Minds weet ik nu wel waar ik terecht kan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat veel meer jongeren de gemeente weten te vinden door het informatiepunt en doordat de BUCH-gemeenten jongeren beter weten te bereiken met de adviezen die zij krijgen vanuit Speaking Minds.”

Larissa, Horizon College Alkmaar
“Mijn vader was al een tijdje uit beeld en daarom moest mijn moeder alles alleen doen. Het hele gezin hielp toen mee door bijbaantjes te nemen en elke euro die binnenkwam werd ingelegd. Dat was alleen onvoldoende om alle gaten te dichten.” “Ik ben door Speaking Minds enorm gegroeid. Op school durf ik nu ook te presenteren zonder angst en mijn verslagen lever ik zonder moeite of heel veel stress in. Alles gaat nu met veel meer zelfvertrouwen.”

Melvin, ROC van Twente

Zou jij ook een keer mee willen doen aan Speaking Minds?

Neem dan contact op via [email protected] en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Event ‘Beyond the usual suspects’ ofwel: jongerenparticipatie in lokaal beleid 2024-05-31T12:55:46+02:00
Kom naar onze bijeenkomst over jongerenparticipatie in lokaal beleid op 23 mei2024-05-17T09:41:54+02:00