ONS VERHAAL

Misschien herken je het wel. In jouw gemeente wordt een beslissing genomen waar jij eigenlijk niet blij mee bent. Het gaat over hulpverlening aan jongeren die het thuis moeilijk hebben. Over aanpassingen die juist die ene vriend van jou raken die een lichamelijke handicap heeft. Of over het budget voor jongeren die leven in armoede. Toch kun je er niet veel aan doen. Je bent weleens langs het stadhuis of het gemeentehuis gelopen, maar wat daar binnen gebeurt, dat weet je eigenlijk niet. En waarom zouden ze uitgerekend naar jou luisteren?

Bij Speaking Minds krijg je de kans om eens achter de schermen te kijken. Je leert hoe gemeenten te werk gaan en hoe beleid, wetten en regels tot stand komen. En, niet onbelangrijk, je mag je er zelf over meedenken en praten. Zo krijg je invloed op onderwerpen waar jij of anderen om jou heen mee te maken krijgen. Als jouw school meedoet worden jij en je klasgenoten een ‘Speaking Mind’.

TESTIMONIALS

Lees hier de ervaringsverhalen van eerdere gemeentes die mee hebben gedaan aan het traject van Speaking Minds.

Deze niveau 2 opleiding wilde voor het vak Loopbaan en Burgerschap studenten laten ervaren hoe overheidsinstanties werken, welke instanties er zijn en of er ook samengewerkt kan worden. Dat konden we niet mooier invullen door letterlijk naar het gemeentehuis te gaan. Voor deze studenten is het heel belangrijk ze op een interactieve en laagdrempelige manier kennis konden maken met gemeentepolitiek. Speaking Minds kwam dus als geroepen.

Saskia van der Kolk, ROC Twente
Zoals wij met Speaking Minds het traject hebben neergezet, is het perfect voor het praktijkonderwijs. Leerlingen kunnen de opbrengsten opnemen in hun portfolio. Doordat we Speaking Minds voor onze school hebben aangepast, past het perfect bij ons lesprogramma.

Ard Kooistra, PRO Emmen

Als jongere interesse in het traject Speaking Minds?

Is je interesse gewekt? Druk dan hier en meld je aan!

* indicates required